Mekong Delta - Cần Thơ
Door: Marco Riegman
Blijf op de hoogte en volg Marco
04 December 2012 | Vietnam, Can Tho
Vanmorgen lekker beetje uit kunnen slapen en van een ontbijtje in het hotel kunnen genieten. Gisteren hebben we besloten om op eigen gelegenheid richting de Mekong Delta te gaan en niet met een georganiseerde tour.
Na het ontbijt uitgechecked en het hotel een taxi laten bellen, welke binnen 5 minuten voor de deur stond. Deze heeft ons naar de busmaatschappij Thành Bưởi gebracht aan Lê Hồng Phong straat, waar ze overduidelijk niet veel toeristen krijgen. Op goed geluk naar een balie gestapt en briefje met Cần Thơ erop laten zien en direct kwam er iemand in actie en voor 110.000 dong (5,5 dollar) per persoon hadden we twee buskaartjes. Daarna in de wachtruimte gaan zitten, waarna we na een minuut of 10 gewenkt werden dat we mee konden met de shuttlebus naar het grote busstation (Bến Xe Miền Tây) van Saigon voor de bussen naar het zuiden en zuidoosten.
Na een rit van een klein half uurtje kwamen we op het grote busstation aan, waar de bus al klaarstond.
De bagage kon niet meteen onderin omdat er blijkbaar ook nog een brommer onderin mee moest en die er eerst onderin het bagageruim werd gelegd.
De busreis naar het busstation duurde totaal 2 uur en 45 minuten.
Aangekomen op het busstation was het even kjjken wat nu precies de bedoeling was, volgens gelezen berichten van anderen zou er een shuttlebus naar het hotel in de prijs van het ticket zitten.
We werden natuurlijk meteen weer belaagd bij het uitstappen door taxi en brommertaxi's die ons wel weg wilden brengen, dis naar even in het busstation onze opties afgewogen.
Uiteindelijk hotelvoucher op mijn mobiel opgezocht (Kim Lan Hotel) en aan een kerel van de busmaatschappij laten zien, deze gaf aan dat we binnen moesten wachten en inderdaad na een minuut of 15 gaf hij aan dat we met een shuttlebusje meekonden. Voor de zekerheid ook het adres nog even aan de chauffeur van het busje laten zien en deze knikte instemmend, dus snel ingestapt en als een van de eerste werden we voor het hotel afgezet.
Hotel: Kim Lan Hotel (33,18 dollar per nacht)
Snel naar binnen toe, waar we een iets te hartelijk welkom kregen, wel een lekker welkomstdrankje maar meteen kregen we een hele uitleg over het stadje en de beschikbare tours. Subtiel maar even aangegeven dat we nu wel naar onze kamer wilde gaan werdt direct verteld dat we een "upgrade" hadden gekregen, ik weet nu nog niet wat de upgrade was, maar bij een eerste blik in de kamer bleken er hier en daar nog wat overblijfselen van onze voorgangers achter te zijn gebleven (afval een stuk taart een volle vuilnisbak en vuile handdoeken ). De schone handdoeken waren gelukkig zo geregeld, waarna we eerst maar even een rondje door het stadje hebben gelopen. Lekker een drankje gedaan bij het restaurantje in de oude markthal, met uitzicht over de rivier.
Tijdens ons rondje kwamen we ook een van de eerste supermarkten tegen in Vietnam (naast die in Ho Chi Minh city), meteen even water gehaald.
Intussen ook besloten dat we de floating market tour zouden doen die ons via het hotel werd aangeboden. Wel vroeg opstaan, we worden om 05:30 uur opgehaald, maar dat hebben we er wel voor over.
Vanavond ook een hapje gegeten bij het restaurantje in de oude markthal en bijtijds teruggegaan naar het hotel om te gaan slapen.